Contact

Heb je een vraag over de site of de vitaliteitskrant? Wil je een opmerking maken over één van de activiteiten? Of lijkt het je leuk om zelf wat aan te gaan bieden? We horen het graag van je!

Contact

Oproep: Wil jij bijdragen aan vitaliteit?

Kun jij, als medewerker van ASVZ, iets betekenen voor je collega’s? Heb je naast de functie die je bij ASVZ hebt nog andere vaardigheden op het gebied van vitaliteit waar je collega’s iets aan hebben? Laat het weten!

Duurzame inzetbaarheid en vitaliteit zijn speerpunten binnen het jaarplan van ASVZ. Heel graag willen wij het aanbod aan workshops/trainingen op het gebied van vitaliteit vergroten. Kan en wil jij hier een bijdrage aan leveren? Heb je naast de functie die je bij ASVZ hebt nog andere vaardigheden op het gebied van vitaliteit waar je collega's iets aan hebben? Misschien kun je vanuit die vaardigheid iets voor collega's betekenen. Kortom graag willen wij collega's inzetten voor collega's. Dat past ook helemaal bij de visie van ASVZ: 'samen aanpakken'. Inmiddels is een groep van 15 vitaliteitstrainers gestart zij laten op deze site hun aanbod zien. Omdat wij zo op afstand natuurlijk niet weten welke 'verborgen' vaardigheden er allemaal binnen ASVZ aanwezig zijn, deze herhalingsoproep.

Een paar praktische vragen en antwoorden:

Welke vaardigheden worden bedoeld?
Laat je inspireren door de website en de vitaliteitskrant die je thuis ontvangt. Wij hebben vragen gehad van medewerkers die graag een muziekinstrument willen leren spelen of een activiteit die al op de site staat ook graag bij hun in de regio zouden willen zien. Maar laat je niet weerhouden te reageren als jij nog iets heel anders kan/wil aanbieden.

Gaan collega's die van het aanbod gebruik willen maken hiervoor betalen?
Een collega die van het aanbod gebruik wil maken hoeft niet te betalen, maar volgt de 'training' wel in eigen tijd en betaalt zelf de eventuele reiskosten.

Wie betaalt dan de collega 'trainer'?
De trainer wordt betaald door ASVZ.

Zijn er faciliteiten, zoals bv. een ruimte?
Als jezelf een ruimte beschikbaar hebt, kan je die gebruiken voor je aanbod, anders kijken we samen naar een geschikte ruimte en aanschaf van materiaal.

Wordt de kwaliteit van het aanbod bewaakt?
ASVZ is verantwoordelijk voor het bewaken van de kwaliteit. Hierover maken wij afspraken met de trainers. Sommige trainers zijn aangesloten bij een beroepsvereniging of kunnen op een andere manier hun certificering aantonen. Je workshop wordt bezocht door een deskundige opleidingsfunctionaris om de kwaliteit te toetsen.

Waar moet het aanbod verder aan voldoen?
Er moet variatie zijn in het aanbod, er moet evenwicht zijn in het aanbod en het aanbod moet voor iedereen toegankelijk zijn. We zullen hierin keuzes moeten maken. Dat betekent dat we mogelijk ook collega's die zich als trainer aanbieden moeten teleurstellen bv. omdat we teveel aanmeldingen hebben op één bepaald facet. Om aan de voorwaarden te voldoen sluiten wij niet uit dat we het aanbod aan moeten vullen met externe trainers. Daar gaat echter niet onze voorkeur naar uit.

Je bent natuurlijk nog steeds enthousiast! Meld je aan bij Angelina Meijers, teamleider talentontwikkeling en kartrekker van het vitaliteitsprogramma! Stuur een mail naar ameijers@asvz.nl

Vermeld in je e-mail over welke vaardigheden je beschikt en waarom dat volgens jou kan bijdragen aan de vitaliteit van collega's. Denk er ook aan zaken te vermelden waarvan jij denkt dat ze voor ons van belang zijn om te weten. Bijvoorbeeld beschik je over een eigen ruimte, ben je bepaalde dagen beschikbaar etc. Na je aanmelding word je uitgenodigd voor een gesprek, waarin je in ons laat zien hoe jouw aanbod eruit ziet. Vermeld ook vast vragen die je hebt en bedenk dat je met deze aanmelding nog nergens aan vastzit.

Velden met een * zijn verplicht

© Copyright 2023 ASVZ | Privacy statement