De beste apps voor jouw gezondheid

​Volgens diverse schattingen zijn er wereldwijd meer dan 100.000 apps die beweren je gezondheid te bevorderen. En dat aantal groeit nog dagelijks. De GGD heeft een overzicht gemaakt van de apps die zij aanbevelen.

De beste apps voor jouw gezondheid

Volgens diverse schattingen zijn er wereldwijd meer dan 100.000 apps die beweren je gezondheid te bevorderen. En dat aantal groeit nog dagelijks. De meeste apps zijn gratis of voor een klein bedrag te downloaden in de standaard appstores. Ze zijn voor iedereen, zonder directe tussenkomst van zorgverleners, toegankelijk en we maken er met z’n allen steeds vaker gebruik van.

Veel mensen willen graag een actieve bijdrage leveren aan het verbeteren van hun gezondheid. Het gebruik van apps hierbij is leuk en geeft je als gebruiker regie over je eigen gezondheid. Er is al heel veel aanbod, maar de juiste app vinden in bijv. de appstores van Apple, Google of Windows valt niet mee. En er is nauwelijks iets bekend over de betrouwbaarheid en effectiviteit van al deze apps. Slechts enkele medische apps, die in medische behandelingen worden ingezet, zijn gevalideerd. Maar de rest nog niet. Klassiek effectiviteitsonderzoek is kostbaar en duurt lang. Voordat het onderzoek is afgerond, is de app hoogstwaarschijnlijk al weer verdwenen.

Toch vragen gebruikers zich af hoe het zit met de betrouwbaarheid en of de app echt zo werkt zoals beloofd. Soms is er zorg over hun privacy. Ook hoor je zo nu en dan de roep om keurmerken voor gezondheidsapps. Bijzonder is dat de GGD’en zelf de afgelopen jaren ook gezondheidsapps en websites voor burgers ontwikkeld hebben, maar tot nu toe geen mening of oordeel leken te hebben over de talloze gezondheidsapps, websites en wearables die aangeboden worden. Moet je ondertussen die burger dan niet onafhankelijk informeren over geschikte gezondheidsapps? Verwacht de burger dat eigenlijk niet van ‘de GGD’? En zowel VWS als de EU ziet e-health als speerpunt. Vanuit de publieke gezondheidsfunctie en opvattingen over preventie juich de GGD dat uiteraard van harte toe. Om al deze redenen is men gestart met GGD AppStore.

Bekijk de GGD AppStore

Laat een reactie achter

Aangeboden activiteiten

Schoonheidsspecialist

Schoonheidsspecialist

door Dinaah Hatuluwaja

BEKIJK
Actief met je hond, Funny Mix

Actief met je hond, Funny Mix

door Nathalie Ridderhof

BEKIJK
Thaise ontspanningsmassage

Thaise ontspanningsmassage

door Simone Burggraaf

BEKIJK

Zoeken

© Copyright 2020 ASVZ | Privacy statement