Beweging brengt in ieder mens het beste naar boven

Judith biedt Pump lessen aan collega's en draagt daarmee bij aan meer energie en vitaliteit. Anouk maakt graag gebruik van dit aanbod!

Beweging brengt in ieder mens het beste naar boven

We weten allemaal wel dat een gezonde leefstijl bijdraagt aan meer energie en focus. Maar wat als de discipline om bijvoorbeeld te gaan sporten ver te zoeken lijkt? ASVZ helpt de medewerkers daar graag bij, met ASVZ Vitaliteit. Medewerkers krijgen de kans om iets aan hun vitaliteit te doen, door een activiteit gegeven door een collega. Zo enthousiasmeert bewegingsagoog Judith haar collega Anouk (pedagogisch gezinsbegeleider) met haar pumplessen in Sliedrecht.

Meer energie

Al heel wat jaren - lees: sinds 1997 - werkt Judith als bewegingsagoog bij ASVZ. Bewegen is haar werk en dus is het niet helemaal gek dat ze groot voorstander is van sporten. Alweer ruim drie jaar geeft Judith naast haar werk pumplessen, oftewel intensief bewegen op muziek, aan verschillende collega’s. Judith: “Dat doe ik vooral omdat ik er blij van word. Het geven van die sportlessen brengt mij bakken met energie. Zelfs na een lange dag werken kan ik gerust vier uur pumples geven en lekker roepen naar de deelnemers. Blijer kun je me bijna niet krijgen!”

Judith in actie

Anouk is een van die deelnemers en lacht om het enthousiasme waarmee haar collega Judith vertelt. “Het is echt waar, zo energiek staat Judith na een dag werken nog voor ons. Dat werkt aanstekelijk en motiverend voor mij. Na een lange werkdag met moeilijke gesprekken met cliënten vind ik het heerlijk om mijn hoofd even te legen. De pumplessen van Judith zijn daar het perfecte middel voor." Een leuke bijkomstigheid van de lessen vindt Anouk dat ze dankzij het vitaliteitsprogramma collega’s van ASVZ leert kennen die ze anders wellicht nooit had ontmoet. “Het is naast gezond en goed voor je mind ook echt gezellig om aan de lessen mee te doen!”

Anouk

Bewegen en therapie

Die verbinding die het sporten teweegbrengt, is wat Judith en Anouk er allebei zo mooi aan vinden. Daarom passen ze het beide ook regelmatig toe in hun werk binnen ASVZ. Anouk: “Ik werk als gezinspedagoog veel met jonge kinderen en hun ouders. Vaak stel ik voor om een potje te gaan voetballen in plaats van op de bank een moeilijk gesprek aan te knopen. In de meeste gevallen levert dat een veel beter resultaat op: de sfeer is dan gemoedelijker en zowel kinderen als ouders worden er opener van. Ik ben me ervan bewust wat een energiek en gezond lijf met je doet, daarom ben ik blij dat we vanuit ASVZ het aanbod krijgen hieraan te werken.” Judith vult aan: “Ik merk ook wat beweging doet met collega’s onderling. Op onze locatie is onlangs een tafeltennistafel weggezet en zodra we maar een béétje tijd hebben staan we er. Iedereen doet mee. Die energie neem je daarna weer mee in je werk. Ik ben er dan ook heilig van overtuigd dat bewegen in iedereen het beste naar boven brengt.”

Judith: Bewegen haalt in iedereen het beste naar boven.

Wil jij ook gebruikmaken van ASVZ Vitaliteit? Kijk boven aan deze site wat jouw collega’s allemaal aanbieden op verschillende locaties. Van sporten tot mindfulness en meer. Graag helpen we elkaar op weg naar een vitaler leven. ASVZ Vitaliteit is er door én voor elkaar!

Laat een reactie achter

Aangeboden activiteiten

Step BBB

Step BBB

door Judith de Vries

BEKIJK
Diverse online trainingen; Jij en je hond

Diverse online trainingen; Jij en je hond

door Nathalie Ridderhof

BEKIJK
Yoga

Yoga

door Marcelle Boogaard

BEKIJK

Zoeken

© Copyright 2022 ASVZ | Privacy statement