'De medewerkers zijn het kapitaal van ASVZ’

Angelina Meijer, één van de drijvende krachten achter het vitaliteitsprogramma vertelt over de meerwaarde van aandacht voor vitaliteit.

'De medewerkers zijn het kapitaal van ASVZ’

‘De medewerkers zijn het kapitaal van ASVZ’

 Een gezonde, energieke medewerker zorgt voor de beste resultaten op de werkvloer. Daarom vindt ASVZ het belangrijk om haar medewerkers te helpen naar een vitaler leven. Met die achtergrond ontstond ASVZ Vitaliteit: een programma waarin medewerkers vitale activiteiten, in de breedste zin van het woord, aanbieden aan hun collega’s. Vóór medewerkers, dóór medewerkers. Van boksen tot mindful wandelen, massages, armbandjes maken en ga zo maar door. Angelina Meijers is sinds het allereerste uur bij ASVZ Vitaliteit betrokken en vertelt enthousiast over het programma.

 Al veertig jaar is Angelina werkzaam voor ASVZ, maar nog altijd bruist ze van de energie als ze over haar werk praat. Met ASVZ Vitaliteit in haar pakket spreekt ze zelfs van de mooiste baan die ze zich maar kan wensen. Angelina: “Het voelt voor mij heel waardevol om collega's te mogen helpen naar een vitaler en energieker leven. Indirect zorgt dat voor betere resultaten voor de cliënten waarvoor we werken.” Ze licht toe hoe belangrijk ze het programma vindt: “De medewerkers van ASVZ zijn het kapitaal van de organisatie. Alleen als zij goed in hun vel zitten, kunnen ze de mooie visie van ASVZ uitdragen.”

Voor medewerkers, door medewerkers
Om de medewerkers van ASVZ vitaal te houden, richtte Angelina samen met collega’s in 2016 ASVZ Vitaliteit op. “Het idee erachter is dat medewerkers een activiteit aan kunnen bieden aan collega’s. Dingen die zij in hun uren buiten ASVZ om doen, vaak vanuit een kleine onderneming, bijvoorbeeld in sport of iets creatiefs. ASVZ stimuleert het ondernemerschap van haar medewerkers en nodigt collega's dan ook uit hun activiteiten aan te bieden via ASVZ Vitaliteit. ASVZ betaalt de deelname voor wie hiervan gebruik wil maken.” Omdat ASVZ het belangrijk vindt dat de kwaliteit van het aanbod goed is, beoordeelt een kleine commissie na een korte pitch of de activiteit past binnen ASVZ Vitaliteit.  

Volgens Angelina zit het programma vol voordelen voor iedereen. “Natuurlijk gaat het allereerst om de gezondheid van onze medewerkers, die we op deze manier stimuleren. Zowel fysiek als mentaal. Maar het gaat verder dan dat. We zien ook dat de activiteiten een waardevolle manier zijn van sociale binding tussen collega’s. ASVZ is een grote organisatie en lang niet iedereen kent elkaar. Tijdens de activiteiten kan het zomaar zijn dat je collega’s ontmoet die je nooit eerder hebt gezien. En tot slot is het voor de medewerkers die een activiteit aanbieden mooie exposure voor hun onderneming. Daar draagt ASVZ graag aan bij.”

Een vrolijke zorgverlener, een vrolijke cliënt
Angelina is blij met de reacties die ze regelmatig ontvangt over het programma. “Soms komen er mensen naar me toe die zeggen: ‘Ik vind het ongelooflijk dat mijn werkgever me deze kans biedt’. Dat vind ik ontzettend mooi om te horen. Zelf heb ik ook al regelmatig aan activiteiten deelgenomen. Ik heb gebruikgemaakt van massages van een collega, maar ook op een matje gelegen tijdens een klankschaalsessie.” Lachend: “Mij moet je niet in een boksruimte zetten, maar ik kan me voorstellen dat dat voor andere collega’s wél heel tof is.”

Tot slot wil Angelina benadrukken wat voor effect ASVZ indirect heeft op het werk van de medewerkers. “Soms vragen mensen me: wat heeft de cliënt aan dit programma? Ik kan je verzekeren: heel veel. Als een medewerker door een activiteit uit het programma energieker op de werkvloer staat, merkt een cliënt dat ook. ASVZ Vitaliteit heeft daarmee op vele vlakken veel positieve effecten. En dat is waarom ik zó trots ben op het programma!”

Laat een reactie achter

  • woensdag 23 februari - 12:58

    Deze reactie is nog niet goedgekeurd

  • Birgitte Van De Water donderdag 24 februari - 15:27

    Deze reactie is nog niet goedgekeurd

Aangeboden activiteiten

Training Mindfulness

Training Mindfulness

door Diane de Louweren

BEKIJK
Stoelmassage Lomi Lomi

Stoelmassage Lomi Lomi

door Jet Biere

BEKIJK
Cardio Kickboxing

Cardio Kickboxing

door Natalie Huijgen

BEKIJK

Zoeken

© Copyright 2023 ASVZ | Privacy statement