Ab en Gemma, Mindful wandelen

Ab is vitaliteitstrainer van het eerste uur. Gemma deed bij Ad mee met de activiteit Mindful wandelen.

Ab en Gemma, Mindful wandelen

De kracht van ademhaling

Het leuke aan ASVZ Vitaliteit is dat de activiteiten in het aanbod gegeven worden door medewerkers. Collega Ab is een van hen. Hij verzorgt het mindful wandelen, geeft trainingen ademhalen en is slaapcoach. Ab heeft ongeveer 35 jaar geleden een jaar intensieve ademhalingsoefeningen gedaan en heeft daar zijn verdere leven baat bij gehad. In 2012 nam hij deel aan een ijsbadworkshop van Wim Hof, waar Ab weer merkte hoe belangrijk ademhaling is. Zijn kennis hierover deelt hij nu graag met zijn collega’s. Ab: “Door je bewuster te worden van je ademhaling, neemt de stress af in je lichaam. Dat is voor iedereen met een intensieve baan heel belangrijk.” 


Gemma neemt deel aan het mindful wandelen van Ab en leerde dankzij hem meer over de kracht van goede ademhaling. Gemma: “Ik heb de afgelopen jaren veel meegemaakt in mijn leven. Van overlijdens van vrienden en familie tot een zieke vader. Daardoor zit er veel stress in mijn lichaam. Mijn werk bij ASVZ vind ik oprecht heel leuk en geeft mij niet zozeer stress, maar wat er in je privéleven speelt neem je automatisch mee naar je werk. Dankzij Ab leer ik mezelf bewust te worden van mijn te snelle ademhaling. Tijdens de ademhalingsoefeningen die ik doe, merk ik dat ik rustiger word en de spanning in mijn lijf afneemt. De laatste tijd was mijn bloeddruk veel te hoog. Dit krijg ik dankzij goede ademhalingstechnieken weer onder controle. Ik doe de oefeningen thuis, vlak voordat ik ga slapen, maar soms ook als ik in de rij van de kassa sta of als ik aan het werk ben. Die rust in je lijf is heel waardevol.” Ab: “Veel mensen ademen oppervlakkig en te snel, hier wil ik ze bewust van maken en handvatten geven hoe dit te veranderen. Het is mooi om te zien dat dat bij Gemma effect heeft.”


Een moment voor jezelf op de werkvloer

Gemma vult aan hoe belangrijk ze haar eigen vitaliteit vindt: “Als je de vijftig passeert, merk je simpelweg dat alles wat stroever gaat. Ik vind het belangrijk dat ik gezond blijf, zowel fysiek als mentaal. Als ik met teveel stress in mijn lijf loop, voelen de cliënten dat ook. Dat is precies wat je niet wilt.” Ab: “Ik leer collega’s ook dat ze tijdens hun werkdag regelmatig een momentje voor zichzelf kunnen nemen. Dat voelt in ons vak soms als een uitdaging. Mijn tip: let bijvoorbeeld eens kort op je ademhaling voordat je de deur naar een cliënt opendoet. Of wanneer je op het toilet zit. Al dit soort korte momenten zorgen uiteindelijk voor meer rust in je lichaam. Die bewustwording van de ademhaling kan mensen een hoop stress besparen. Daar help ik mijn collega’s graag bij.”

Laat een reactie achter

  • Brigitte vrijdag 05 januari - 19:19

    Deze reactie is nog niet goedgekeurd

Aangeboden activiteiten

Kledingadvies

Kledingadvies

door Marrie Jongeneel

BEKIJK
Brow Treatments

Brow Treatments

door Karolina Grysiewicz

BEKIJK
Klankmassage

Klankmassage

door Diny Broeders

BEKIJK

Zoeken

© Copyright 2024 ASVZ | Privacy statement