Paardencoaching Meerkerk; Laat jij je aankijken door een paard?

1 uur, 30 minuten

Paardencoaching Meerkerk; Laat jij je aankijken door een paard?

Gegeven door:

Maroesjka Zwartbol

Categorie

Hoofd, Ziel

Beschrijving

‘Er is iets aan de buitenkant van een paard, dat goed is voor de binnenkant van de mens’.
Winston Churchil

In de Meerkerkse polder staat mijn kleine, vriendelijke kudde. Al vanaf het moment dat we de weide naderen scannen ze ons. Je kiest het dier uit waarmee je zou willen ‘werken’. Deze plaatsen we in een afgezet stuk zodat hij niet afgeleid wordt door gras. Jij gaat bij hem in de ring en daar kunnen magische dingen gebeuren!
Het doel is dat je na de sessie ontspannen weg gaat.

Je zou met een vraagstuk kunnen komen, echter gebeurt het vaker dat het paard een verrassend thema aanraakt dat niet over het vraagstuk gaat maar wel, vaak onbewust, met je meedraagt.
Het paard kan je helpen bij het aangeven van grenzen, op zoek gaan naar wie je bent, wat je wilt en wat je kan. Een stukje zelfinzicht en zelfvertrouwen.

Paarden zijn heel goed in het spiegelen van emoties, voelen energie feilloos aan en scannen continue de lichaamshouding van de ander. Met behulp van het spiegelend vermogen van een paard en een juiste vertaling daarvan door de paardencoach kan iemand zich bewust worden van zijn of haar gedrag.
Paarden kunnen niet praten zoals mensen, maar communiceren voortdurend met elkaar. En dat doen ze bij een paardencoach sessie ook met jou. Ze reageren non-verbaal, instinctief en intuïtief op jouw lichaamstaal. Paarden herkennen bijvoorbeeld twijfel, zekerheid of onzekerheid, daadkracht en zo nog meer.
Middels de feedback die het paard jou geeft bij een paardencoachsessie krijg je bijvoorbeeld (meer) inzicht in je eigen manier van handelen, je gedrag of je overtuigingen. En dat is handig, want met behulp van een professionele paardencoach kan dit vervolgens weer vertaald worden naar jouw dagelijkse praktijk. Je wordt je veel meer bewust van je omgeving, je eigen rol daarin en wat je misschien kan of wilt veranderen.
Paarden kunnen met hun gedrag en reactie op jouw gedrag dus waardevolle informatie en inzicht geven over jezelf en jouw gevoel. Een (paarden)coach analyseert het reactiegedrag van het paard en kan door het stellen van gerichte vragen tot een goede analyse van jouw gevoel komen. Doordat paarden in staat zijn de juiste snaar te raken en tot je kern weten door te dringen, zijn zij hierdoor bij uitstek geschikt een coach te helpen cliënten te begeleiden in hun loopbaan of andere (levens)vragen.

Wat kun je verwachten? Lees hier onder de ervaring van een deelnemer.
‘tijdens een sessie bleef het paard aan mijn voeten snuffelen, ik had geen idee waarom. De coach vroeg aan mij wat ik graag wilde leren. Dat was het! Steviger in mijn schoenen staan. Ongelooflijk, ik verbaas me er nog steeds over.’

‘de zon schijnt heerlijk, alles is rustig en de coach neemt de tijd voor me. Als we de paddock ingaan maakt het paard meteen duidelijk dat ik teveel in mijn hoofd zit. Iedere keer wanneer ik iets over mijn gevoel zeg, komt ze weer bij me staan.’

‘we besloten aan de slag te gaan en ik vroeg haar het paard mee te nemen aan het halster, maar…. Het paard bleef eten!! ‘kom nou!’
Ze klonk serieus, maar ik hoorde twijfel in haar stem. Ze gaf druk op het touw en liet een paar seconden later weer los. Het paard trok zich er niets van aan en bleef eten. ‘kom we gaan hoor!’ Ze keek me hulpeloos aan toen het paard bleef eten..

‘Het voelt alsof ik met het paard aan het vechten ben, maar dat staat voor het gevecht in mij besef ik nu. Ik heb continu het gevoel dat ik moet vechten om gezien en gehoord te worden.’ Dit raakte haar diep.

Wat heb je nodig om gezien te worden?

Daar dacht ze even over. ‘Ik zie mezelf niet denk ik. Als ik tijd voor mezelf neem, voel ik me schuldig. Ik probeer een goede moeder te zijn, maar ook een goede partner, werknemer en dochter. Maar ik vergeet goed te zijn voor mezelf.

Wat is daarvoor nodig?

‘Ik mag gewoon wat meer zijn als het paard denk ik. Gewoon mijn eigen dingen doen, ook al trekt er iemand aan me.’
Het punt was duidelijk gemaakt. Het paard mocht terug naar de stal en ik vroeg of zij het wilde doen. Zonder na te denken pakte ze het touw waarop het paard met haar mee liep.


Waar

Meerkerk

Adres volgt na aanmelding

Kosten

ASVZ bekostigt deze training, jij investeert je eigen tijd en betaalt je reiskosten.

Dat lijkt me wel wat!

Meld je aan via het aanmeldformulier rechts op de pagina. Geen formulier? Dan zijn er voor deze activiteit even geen data beschikbaar.
Neem contact op met de aanbieder via het tabblad 'vragen'.

Wanneer

Datum: Vrijdag 31 maart

Tijd: 

10:00 - 11:30 (VOL)

Waar: 

Meerkerk

Aanmelden

Datum: Maandag 3 april

Tijd: 

10:00 - 11:30 (VOL)

Waar: 

Meerkerk

Aanmelden

Datum: Vrijdag 7 april

Tijd: 

10:00 - 11:30 (VOL)

Waar: 

Meerkerk

Aanmelden

Datum: Maandag 10 april

Tijd: 

10:00 - 11:30 (VOL)

Waar: 

Meerkerk

Aanmelden

Datum: Vrijdag 14 april

Tijd: 

10:00 - 11:30 (VOL)

Waar: 

Meerkerk

Aanmelden

Stel hier je vraag

Heb je vragen over deze activiteit? Neem dan via onderstaand formulier contact op met de aanbieder van de activiteit.

Let op! Dit is geen aanmeldformulier voor activiteiten met een datum! Zie je hierboven het tabblad 'Wanneer'? Maak dan gebruik van het aanmeldformulier aan de rechterkant.

Velden met een * zijn verplicht
Duur: 1 uur, 30 minuten
Meerkerk
Meer informatie

© Copyright 2023 ASVZ | Privacy statement