Miranda & Jet over ASVZ Vitaliteit: ‘Ontzettend tof dat dit kan’

Hoe kan yoga een bijdrage leveren aan hoe jij je voelt? Collega Miranda kan er honderduit over vertellen. Ze is een van de vele deelnemers aan het programma ASVZ Vitaliteit.

Miranda & Jet over ASVZ Vitaliteit: ‘Ontzettend tof dat dit kan’

Hoe kan yoga een bijdrage leveren aan hoe jij je voelt? Collega Miranda kan er honderduit over vertellen. Ze is een van de vele deelnemers aan het programma ASVZ Vitaliteit. Hiermee biedt ASVZ medewerkers de kans om een activiteit aan te bieden aan collega’s, die bijdraagt aan iemands vitaliteit, in de breedste zin van het woord. Jet neemt deel aan Miranda’s Hatha Yoga. Samen vertellen ze over de toegevoegde waarde van ASVZ Vitaliteit.

Met veel plezier werkt Miranda alweer heel wat jaren als persoonlijk begeleider Ondersteuning Thuis voor ASVZ in Tilburg. In haar vrije tijd volgde ze enkele jaren geleden een opleiding tot yogadocent, om anderen te mogen helpen aan meer rust en ontspanning in hun leven. Miranda: “Yoga is zo’n fijne bezigheid. Het is voor mij een manier om even uit je hoofd te gaan en weer echt te leren voelen.”

Uit je hoofd

Toen ze in de wandelgangen op het werk hoorde over ASVZ Vitaliteit, besloot Miranda haar activiteit, Hatha Yoga, te pitchen. Haar missie: de collega’s van ASVZ meer innerlijke rust brengen. Miranda: “Alle activiteiten binnen ASVZ Vitaliteit moeten eerst langs een kleine commissie, zodat de kwaliteit van het aanbod hoog blijft. Hoewel ik dat pitchen in eerste instantie best spannend vond - ik houd niet zo van op de voorgrond staan in dit soort situaties - werd het al snel ontzettend leuk: de commissie bestond uit heel vriendelijke collega’s. De druk werd er meteen afgehaald en al snel was iedereen enthousiast.” 


Miranda

Als haar collega Jet, die binnen ASVZ als medewerker Ondersteuning Thuis werkt in Breda, hoort over de yogalessen van Miranda is ze meteen om. Jet: “Ik volgde al eerder yogalessen, maar mijn docent besloot ermee te stoppen. Miranda’s aanbod kwam voor mij op het juiste moment. Dat ASVZ de lessen bekostigt, vind ik echt fantastisch.” De lessen bij Miranda blijken een succes. Jet: “Miranda is een heel fijn mens. Na haar yogalessen voel ik me altijd helemaal ontspannen. Het is ook mooi dat het een andere manier is van collega’s ontmoeten; op de yogamat gaat het nooit over cliënten of andere werkgerelateerde zaken.”

Jet

Invloed op de werkvloer

Zowel Miranda als Jet zijn enthousiast over ASVZ Vitaliteit. Jet: “Ik weet niet of het direct invloed heeft op hoe ik mijn werk bij ASVZ doe, maar indirect heeft het dat vast en zeker. De yoga die ik op vrijdag volg is voor mij een stukje van de puzzel: daarnaast probeer ik gezond te eten en veel naar buiten te gaan. Door bewust dit soort dingen te doen, sta je uiteindelijk op maandag weer energiek op de werkvloer.”

 Miranda is blij dat ze met haar eigen onderneming van ASVZ de kans om haar dienst aan haar collega’s aan te bieden. “Het is echt heel waardevol voor mij dat dit gefaciliteerd wordt vanuit onze werkgever. Het is een fijne manier om collega’s kennis te laten maken met activiteiten die iets doen met je gezondheid of je mindset. Zelf heb ik ook al aan verschillende activiteiten van collega’s meegedaan. Onlangs nog aan een klankschalensessie. Voor mij is ASVZ Vitaliteit een laagdrempelige en leuke manier om vitaal in het leven en je werk te blijven staan.”

 

Doe jij mee?

ASVZ Vitaliteit is er voor alle collega’s van ASVZ. Het aanbod aan activiteiten is inmiddels breed genoeg dat er voor ieder wat wils bij zit. Wil je gebruiken maken van een activiteit? Kijk hier voor alle mogelijkheden!

Laat een reactie achter

Aangeboden activiteiten

Mijn glazen hart

Mijn glazen hart

door Karin Molenaar

BEKIJK
Zentangle

Zentangle

door Karin Molenaar

BEKIJK
Mandala tekenen

Mandala tekenen

door Lenie Loomeijer

BEKIJK

Zoeken

© Copyright 2024 ASVZ | Privacy statement